30 jaar Crusaders!

De Amsterdam Crusaders is de meest succesvolle en oudste vereniging van Nederland. Het clubhuis staat op sportpark Sloten, alwaar ook de thuiswedstrijden worden gespeeld. De Crusaders zijn opgericht in 1984 door spelers van de Amsterdam Rams die besloten dat het tijd was voor een tweede team in Amsterdam. In hun bestaan veroverden de Crusaders 16 keer de Tulip Bowl en werden daarmee evenzoveel keer Nederlands kampioen. Daarnaast heeft het Senioren team twee keer de Eurobowl gewonnen.

Zeven sportdisciplines en Cheerleaders

De Crusaders komen uit in zeven sportdisciplines voor elke leeftijdscategorie, te weten: Senioren, Junioren, Cadets, Cubs, Peewees, Senior Flag en U13/U15 Tackle. Bovendien hebben de Crusaders een bijzonder goede Cheerleader Squat!

cheerleaders

Hou jij van een uitdaging op zowel fysiek als mentaal gebied, ben je 19 jaar of ouder? Ben je niet bang om het contact op te zoeken met je tegenstander en om harde hits binnen deze contactsport te incasseren en uit te delen? Haal jij plezier uit het spelen binnen een team en hou je daarnaast van sportieve gezelligheid. Dan is het Senioren Tackle team van de Crusaders het team waar jij je bij wilt aansluiten! Meer weten?
De junioren zijn een team vanaf 16 t/m 18 Jaar. Ze spelen full contact American Football in een team van 9 tegen 9. De overstap van de Cadets naar de Junioren zet zich voort in het ontwikkelen van het spel en de spelers. De spelers moeten in 3 jaar worden ontwikkeld voor het Seniorenteam en leren bij de Junioren het positie spel en de skills die nodig zijn om uit te groeien tot een American Football speler op hoog niveau. Meer weten?
De Cadets (14 tot en met 16 jaar) spelen full contact American Football. Dit betekend dat er door middel van fysiek contact gespeeld wordt in een team van 7 tegen 7. Veel van de spelers hebben de fase van Flag Football (voorlopig) achter zich gelaten en gaan een nieuwe uitdaging aan. Meer weten?
De Cubs (12 tot en met 15 jaar) spelen 5 tegen 5 Flag Football. De spelers trainen veelal voor zowel de offense (aanval) als de defense (verdediging). Al snel is het niveauverschil met de Peewees te herkennen. De Cubs passen tijdens de wedstrijden veelal ingewikkeldere tactieken en technieken toe. Meer weten?
De Peewees (8 tot en met 12 jaar) vormen het jongste team van de vereniging. De spelregels van Flag Football en American Football lijken sterk op elkaar.Er zijn echter belangrijke verschillen: bij Flag Football wordt niet getackeld. De kinderen dragen geen helm of andere bescherming en spelen 5 tegen 5. Meer weten?
Het promotie tackle team is bedoeld om tackle voor jeugdigen in Nederland te promoten en uiteindelijk willen we een competitie in Nederland opzetten. We willen jonge spelers, ouders en verenigingen enthousiast maken om tackle voor jeugd in Nederland voor elkaar te krijgen. Uiteraard worden de trainingen gedaan door ervaren American Football coaches uit Nederland, waarbij veiligheid en plezier voorop staat. Meer weten?
Naast full contact American Football voor volwassenen is het bij de Amsterdam Crusaders ook mogelijk om Senioren Flag Football te spelen. Je moet dan minimaal 16 jaar zijn. Het is een snel spel waarbij tactiek en strategie en niet fysieke kracht bepalend zijn voor succes. Hierdoor kan het ook in gemixte teams (mannen en vrouwen samen) gespeeld worden. Meer weten?
De Cheerleaders van de Crusaders ontwikkelen zich in rap tempo en zijn inmiddels uitgegroeid tot de Dutch Lions Cheerleaders. In 2014 doen de Cheerleaders mee aan het Nederland Kampioenschap cheerleaden. Cheerleaden is een sport dat zeker niet onderschat mag worden, als cheerleader werk je in teamverband, ben je bezig met dans, gymnastiek en stunts. Juist de stunts vullen een groot gedeelte van de routine en vergen ook veel kracht en concentratie. Meer weten?

Doe mee aan een GRATIS proeftraining!

Wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan! Voor een gratis proeftraining of meer informatie, neem contact opnemen met het bestuurslid wedstrijdzaken of stuur een email.