Het eerste weekend van april was opnieuw succesvol voor alle Crusaders teams. Op zaterdag speelden de Cadets een oefenwedstrijd tegen de Wuppertal Greyhounds en op zondag speelden de beide Cubs teams bij het Cru home. Het Crusaders beloften team speelden in Alphen. De JT halve finale tegen Lelystad werd in Rotterdam gespeeld, voorafgaande aan de topwedstrijd uit de AFBN eredivisie tussen de plaatselijke Trojans en de Cru elite troepen. Alleen de peewees kwamen deze week niet in actie.

 

Vroeg in de ochtend moeten de Greyhounds al uit Wuppertal vertrokken zijn, want om een uur of 10 ‘s ochtends kwam de grote groep Duitsers al het complex op lopen. Groot als altijd leken de jongens uit Nordrhein-Westphalen een formidabele tegenstander. De oefenwedstrijd zou gespeeld worden zonder kick-offs, om blessures te voorkomen. In de communicatie voorafgaande aan de wedstrijd was bovendien besproken dat er 11 tegen 11 gespeeld zou worden. De verbazing was dan ook groot toen op de eerste play de 11 spelers van de Cru aan de overkant 9 Duitsers telden. De aanpassing was snel gemaakt zodat de wedstrijd snel verder kon. Ondanks het duidelijke verschil in fysieke maten kon Wuppertal de Cru Cadets met geen mogelijkheid tegenhouden. Al vrij kort na aanvang konden de eerste punten op het bord gezet worden. Travis Fraser liep de bal van grote afstand de endzone in. Dit tafereel speelde zich meerdere malen af, maar Travis scoorde niet alleen op offense. Ook op defense wist hij de bal in de endzone van de tegenstander te krijgen. Ook Deraigel Henar en Jason Denneboom scoorden meermaals. De defense was zo oppermachtig dat het aantal first downs van de Wuppertalers op minder dan een handvol kwam te staan.

De dappere Greyhounds bleven hun spel spelen maar konden geen enkele vuist maken. Als verzachtende omstandigheden zouden we kunnen aanvoeren dat het hun eerste wedstrijd van het seizoen is en dat het team onder 16 is, terwijl de Cru Cadets tot 17 jaar mee mogen doen.

De wedstrijd werd verder in vriendschappelijke sfeer gespeeld en na afloop gingen de teams met elkaar op de foto en maakten er nog een gezellige middag van. De score van 61-00 kon daar niks aan af doen.

De vrijgezellen die onder leiding van Coach Marcus Muler en Yusef Rodgers hun clinic ontvingen,  genoten van wat de Cadets hun voor hadden geschoteld: een mooie reclame voor de sport!

Op 15 april zullen de Cru Cadets het opnemen tegen de Lelystad Commanders Cadets voor het Nederlands kampioenschap. De finale zal gespeeld worden op Sportpark Sloten.

 

De Cubs 1 ontpoppen zich dit seizoen als echte killers. In hun wedstrijd tegen de Panthers, die voor het eerst dit jaar weer aantreden in de AFBN competitie, lieten ze dat echter niet zien in de eerste helft. De Panthers konden aardig scoren in het begin. Maar na een donderspeech in de pauze waren de spelers van coach Noor en Buys ruim de baas: Cubs 1-Panthers 70-56

 

De weergoden leken positief gestemd boven Amsterdam. De Commanders waren ruim op tijd om Amsterdam Crusaders Cubs 2 nog eens een lesje te leren. Echter de blikken in de ogen van de Cru jongens vertelden wat anders. Onder leiding van Quarterback Gennaro Hoogervorst scoorden de Cru al snel een touchdown. De ballen vlogen door de lucht en wisten receivers Luka van Gogh en Alexis Goursolle te vinden, en waren Erik Rivera en Jaden Marshall scherp met de snap. Ook Chivaro van Ommeren tolde en spinde als een ballerina over het veld.

De vervangende QB van de Commanders wist regelmatig zijn mannen (en dame) te vinden. Niettemin kon het publiek de wel bekende PLOP van de flag regelmatig horen. Jade Caïro, Jan Rijswijk en Raoul Reichwein hadden er duidelijk zin in. Yassir Krugers, Ali Bouanani en Nassim Caïro metselde de rest van de muur dicht. Een enkele keer wisten de mannen en dame uit de Polder de endzone te vinden. Maar de spelers uit Mokum hadden hun lesje van twee weken geleden wel geleerd. Deze dag was voor Amsterdam (en niet voor Cru alleen)

Eind stand Cru 68 – LC 33.

 

Voorafgaande aan de wedstrijd tussen 010 Trojans en Cru 1 speelden de Crusaders Junior Tackle bazen hun halve finale playoff wedstrijd tegen Lelystad Commanders. Het sterrenteam van coach Jerrel Alfarez was duidelijk een maatje te groot voor de Commanders. De running game van de Cru JT was zoals gewoonlijk weer heel sterk. Nummer 7, Nick Setzekorn liep maar liefst 210 yards over de grond. Hij toch 4 maal de endzone in lopen, waarvan slechts 1 touchdown uiteindelijk werd goedgekeurd. Zoals ook in eerdere wedstrijden bleek, was de combinatie van QB Jim Aronds en receiver Tom de Boer dodelijk. In totaal gooide Jim 135 yards. 5 van zijn passes waren touchdowns, waarvan maar liefst 3 voor rekening van Tom kwamen! Daarnaast wist Aronds de endzone ook nog op een QB sneak te bereiken. De scores waren bijna niet bij te houden want ook Mazen el Majdoubi, Faas Wijn en Rolf van Pelt wisten te scoren. Voor het eerst werd er ook een “jumbo” pack ingezet op de goal line. Lineman Dave Kramme (nummer 75) mocht de bal de endzone in bulldozeren.

De verdediging speelde bijzonder sterk met de welbekende uitblinkers Yasha Chapman en opnieuw Rolf van Pelt. Yasha had wel 9 solo tackles terwijl Rolf nog eens 6 maal in zijn eentje een tegenstander wist te vloeren.

De score op deze mooie middag bleef uiteindelijks steken op 45-6. In de finale om het Nederlands Kampioenschap op 15 april zullen de Cru JT spelers het moeten opnemen tegen de CSB Eagles in een heuse derby. De Eagles zijn een formidabele tegenstander die hebben bewezen snel te kunnen scoren. In de competitie hebben ze de 100 gehaald, zaak dus dat de Crusaders zich goed voorbereiden voor de final op Sportpark Sloten!

 

In Alphen speelde Crusaders 2 hun vijfde wedstrijd van het seizoen. Na de lastige wedstrijd van een week eerder bleken de beloftevolle spelers van de Cru tegen de Eagles hun weg goed te kunnen vinden. De Eagles zijn weer opnieuw begonnen dit jaar, nadat zij heel veel spelers kwijt geraakt waren. Nog maar heel weinig bekende gezichten zijn er te zien bij Alphen. Ondanks het verse begin werd er hard gespeeld. Soms waren de duels op de grens van het toelaatbare en soms gingen ze over de schreef. Helaas ontsnapte veel aan de aandacht van het scheidsrechters collectief. Normaal gesproken kan dit gebeuren, maar wanneer de veiligheid van spelers in het gedrang komt kunnen de emoties hoog oplopen. De zeer goed spelende quarterback Zakaria ibn Hussain wist zijn receivers keer op keer te bereiken en kon ook over de grond de verdedigers van Alphen menigmaal verschalken. In de eerste helft bleef de score nog steken op 7-0, na een prachtige pass van ibn Hussain op Patrick Fereira Martins. Maar in de tweede helft wisten de Cru beloften door te drukken naar 20-0. Met zijn passes wist ibn Hussain twee maal Jordi Anrochte te bereiken voor een score, eenmaal van 6 en eenmaal van 41 yards. Frank van der Veldt wist tweemaal het extra punt te verzilveren. Anrochte ving maar liefst 7 passes voor 153 yards, waar ook Patrick Fereirra Martins 6 passes ving voor 130 yards. Zakaria ibn Hussain eindigde met 16 uit 34 pogingen voor 307 yards, een grote stap voorwaarts in vergelijking tot de week ervoor. Vele eervolle vermeldingen zijn te geven, maar tweede QB Thomas de Waal liet zich van zijn beste kant zien toen hij op stel en sprong een drive moest invallen. Ibn Hussain werd getackeld aan zijn facemask en moest even het veld verlaten. In zijn bliksem optreden wist de Waal direct zijn passes te completeren.

Defense werd geplaagd door blessures maar het was opnieuw Kevon Duku die de leading tackler was met 6 tackles. Siem Wijn maakte nog een interception, net als Glenrich Naar. Sack leider Jair Ramsahai moest het strijdtoneel echter geblesseerd verlaten. Het is te hopen dat hij klaar is voor de wedstrijden die komen gaan.

http://www.hudl.com/v/1g3mvM

 

Op de dag van de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord speelden in Rotterdam de twee beste American Football teams van Nederland tegen elkaar. De Rotterdammers heeft zich in het off-season versterkt met een aantal spelers die eerder bij Maastricht en Alphen hebben gespeeld maar ook met een groot gedeelte van de Dutch Lions coaching staff, van wie een paar een Crusaders verleden hebben.

De wedstrijd stond in het teken van de herdenking van het overlijden van Jos Huigsloot, 5 jaar geleden na een wedstrijd van de Cru tegen Arnhem. Een aantal spelers en coaches van beide teams waren hier rechtstreeks bij betrokken geweest. Na de wedstrijd kwamen de teams samen op de middenstip samen met de scheidsrechters, waar de headcoaches Pascal Matla en Winston Ronde de groep toespraken.

Daaraan vooraf gaande werd de wedstrijd gespeeld waarvan kon worden verwacht dat het de meest gelijkwaardige zou moeten zijn van het seizoen. Dit bleek echter nauwelijks het geval. De vele wapens op offense en defense van de Crusaders bleken al snel te veel voor de Trojans. De internationale cast van de Cru kon zich in alle veelzijdigheid laten zien. Naast de Amerikaanse snelheidsduivel Janawski Davis, QB Keith Ray en DB Leo Watkins, speelden ook het Belgische contingent weer een belangrijke rol op defense. De Franse receiver Olivier Lugier en de van een blessure terug gekeerde Japannner Shinichiro Takemoto deelden in het ruime aantal ballen dat gevangen werd. De Duitser Gregory Ngaba Betama ontwikkeld zich bovendien snel tot een goede running back. Uiteraard lieten de Nederlanders zich ook niet onbetuigd. Endy Evenwel wist gewiekst door de Rotterdamse defense te slalommen voor grote terreinwinsten. Dylan von Gerhardt, Ashneal Werleman en Jasper Nijland konden de defense keer op keer verschalken. De snelheid van de Crusaders spelers bleek keer op keer te veel voor de Trojans. Op defense speelden oudgedienden als Dijohn Ronde broederlijk met nieuwelingen als Merinio Dendoe samen. Het was af en toe pijnlijk om te zien hoe effectief de rode muur van defense de aanval van de Trojans wisten te stoppen. Als quarterback Anthony Slootmaker dan toch een pass wist te kunnen werpen werd hij, of niet gevangen of onderschept. Leo Watkins liet zijn atletische vermogens goed zien toen hij met een katachtige sprong de bal voor de receiver wegpikte. Munay Sanches van der Lee kon deze wedstrijd goed oefenen op zijn field goals en extra punten.

Aan het einde van de dag was het krachtsverschil groter dan de 33-0 op het bord deed vermoeden, zoals ook in Amsterdam bij Ajax-Feyenoord het geval was.