Voor het eerst in 2017 speelden alle teams van de Crusaders op 1 dag. Voor de tackle teams van de jeugd loopt het seizoen al naar zijn einde, terwijl de flag competitie nog maar net begonnen is. Op zondag speelden dus 7 teams, om 14.00 6 tegelijk om precies te zijn!

 

De Cadets beten het spits af met de eerste wedstrijd, die om 11 uur gespeeld werd op het Crusaders veld, tegen de Lelystad Commanders. Geplaagd door blessures konden de normaal zo succesvolle jongens en meisje, niet in hun spel komen. Hoewel de verdediging zijn normale niveau haalde bleek de aanval geen vuist te kunnen maken. De blessure van ster speler Travis Taylor was een mentaal breekpunt. De offense had wel degelijk mogelijkheden en wisten ook zeker aan te dringen, maar het geloof in een goede afloop was ver van hen. Het weer hielp overigens ook niet mee. Lelystad had in het eerste kwart al gescoord, als gevolg van een verloren fumble op eigen helft. In het tweede kwart werd een pass van QB Jason Denneboom door de wind gegrepen en verdween in de handen van een Commander. Niet lang daarna wisten de Lelystedelingen de interceptie te verzilveren en stonden de Cadets met 00-14 achter. De kick-off van de tweede helft werd goed terug gelopen door DiRachel Henar voor een score. Ook de 2-point conversie werd er door Jason Denneboom ingelopen. De Cadets gingen beduidend beter spelen maar stranden uiteindelijk op de 3 yard lijn van Lelystad, waarna de tegenstanders de wedstrijd konden uitspelen.

>Amsterdam Crusaders Cadets- Lelystad Commanders Cadets 08-14

 

Om 14.00 was het dan tijd om een ongeëvenaarde 6 wedstrijden tegelijk te starten. Twee wedstrijden werden gespeeld in Amersfoort, de anderen in Lelystad, Amsterdam, Hilversum en Tilburg.

Voor de Peewees zou het een gedenkwaardige dag worden. Gevoed door het resultaat van de vorige match, die verloren werd van de Phantoms, kwamen alle peewees goed geluimd in Amersfoort aan. Ze hadden duidelijk een missie. in het 1e kwart werd er al na 4 minuten gescoord door de RB Kenneth Moons.  De PAT werd benut waarmee de eerste volledige touchdown van deze competitie een feit was. De wisselwerking tussen QB Jarod Verleng en RB Kenneth Moons was te veel voor de tegenstander.Al rap volgde de 2e en derde TD. Half time was de score al opgelopen naar 26 – 6. Zonder overmoedig te worden liet defender Wassim Bokamir, de uitblinker van de Cru, zien hoe een vrachttrein kan rennen na een interceptie. Zelfs de coach van Amersfoort applaudisseerde voor deze sublieme actie. Mede dankzij de Captain van de defense Brendan van Wierden werd de verdediging lang gesloten gehouden.

Vermoeidheid zorgde er voor dat Amersfoort  iets terug kon komen. Gelukkig kwam het eindsignaal op tijd en hadden de Amsterdam Crusaders Peewees hun eerste competitiematch gewonnen voor dit seizoen.

>Amersfoort Untouchables Peewees-Amsterdam Crusaders Peewees 24-34

 

Tegelijkertijd met de Peewees speelden ook het Cubs 1 team van de Crusaders tegen de cubs van de Amersfoort Untouchables. Waar de twee teams vorige week een close game speelden, bleek in de reprise de Cru veruit de beste. Ondanks het gemis van 4 spelers en 1 coach, wisten de spelers van Johnny Noor de endzone vele malen te bereiken. Onder leiding van QB Martijn van der Kolff vonden 3 spelers de endzone. Ansley Kusi scoorde maar liefst 6 TDs, terwijl David Mesa er ook 2 TDs aan toevoegde. Davey Noor wist naast een touchdown nog twee interceptions te maken. Het was buitengewoon koud in Amersfoort, maar voor 3 spelers zal dit geen rol hebben gespeeld omdat ze offense en defense gespeeld hebben. Aan het eind van de middag stonden er grote cijfers op het scorebord….

>Amersfoort Untouchables Cubs – Amsterdam Crusaders Cubs 1 20-70

 

Voor het Crusaders Cubs 2 team was deze wedstrijd de eerste van het seizoen. De mannen hadden er al naar uitgekeken.

Het Team begon ontspannen aan de wedstrijd maar meteen na het eerste fluitsignaal stond de defense al behoorlijk onder druk. Lelystad wist al snel 2 TD’s te scoren.. Ook de Offense kon niet echt los komen en moest regelmatig het veld verlaten zonder een first down. Het veld was bar slecht maar dat goldt voor iedereen. De Crusaders konden weer wat terug komen maar de spelers konden helaas niet doorpakken. Het fysieke verschil was te groot en het hele team leek zich hierdoor te laten intimideren.  Er waren geen echte uitblinkers aan te wijzen. De jongens zullen nog moeten groeien en een team worden.

>Lelystad Commanders Cubs 1- Amsterdam Crusaders Cubs 2 65-32

 

Op het Crusaders veld speelden het Junior Tackle team tegen Flevo Phantoms. Een ware luxe, twee wedstrijden zo kort na elkaar. Flevo liet zich vooral in het begin van de wedstrijd van hun goede kant zien. Door het gebrek aan spelers zou de tegenstand in het vervolg van de wedstrijd gestaag minder worden en liep de score hoger op. Opnieuw liet het JT team een langzame start zien op offense. Er waren mooie runs van de Tommy Johansson en goede passes van Jim Aronds. In eerste instantie kon de offense echter geen echte vuist maken. Defense bleek zowat ondoordringbaar en wist ook als eerste te scoren na een interceptie van Rolf van Pelt, die professioneel voor een pass op de running back van Flevo stapte en onbedreigd naar de endzone kon lopen. Niet veel later was het Nick Setzekorn die als linebacker een fumble oppakte en ook de endzone in liep. Niet veel langer daarna kwam ook de offense los en bewees de dodelijke combinatie van Jim Aronds en Tom de Boer zich meerdere malen. De ruststand was 30-00. In de tweede helft deed zich een aardig moment voor toen Setzekorn een TD leek te scoren na met 1 hand de bal te hebben gevangen. De zeer goed leidende scheidsrechters (mag ook eens gezegd worden) hadden echter geconstateerd dat de offense zich verkeerd had opgesteld. Na het incasseren van het terreinverlies werd dezelfde play nogmaals uitgevoerd, waarbij de pass van Jim Aronds op Nick Setzekorn wel in een TD resulteerde. De score was uiteindelijk afgetekend.

>Amsterdam Crusaders JT-Flevo Phantoms JT 50-00download ARQ 2016 movie now

 

De nieuwste club in Nederland met een senioren tackle team zijn de Tilburg Wolves, een enthousiaste groep mensen die gepassioneerd zijn over onze mooie sport. Het beloften team van de Crusaders reisde af naar de stad onder de grote rivieren. Het krachtsverschil tussen de twee ploegen bleek groot te zijn. Hoewel ook Cru 2 zich bediend van veel rookies kon het team snel afstand nemen van de Tilburgers. De eerste score van Anthony Butler stond al vrij snel op het bord (2 punts conversie door Aborah). QB Zakaria ibn Hussain wist Senyal Fare met een 22 yard pass te vinden voor de volgende TD en QB Thomas de Waal passte op Danny Nijenhuis over eenzelfde afstand. Doordat Frank van der Veldt beidde PATs door de palen wist te schoppen stond Cru 2 na het eerste kwart al met 22 punten voor. In het tweede kwart wist Ricardo Hislop de laatste TD van de eerste helft te scoren (van der Veldt PAT), zodat de ruststand op 29-00 uitkwam. Defense ondertussen had ook niet stil gezeten, waarbij vooral DL Bryan Pols zich goed liet zien met wel 4 sacks! Het derde kwart bracht geen scores voort maar in het vierde kwart wist Frank van der Veldt een pass van ibn Hussain te vangen voor een TD van 24 yards, helaas kon hij zijn eigen score niet uitbreiden met een extra punt. De verdediging was zo ondoordringbaar dat zij ook nog eens een safety wisten te scoren door de baldrager van Tilburg in zijn eigen endzone te tackle. De verdediging had verder twee turnovers met een interception door Siem Wijn en een fumble recovery door Fabian Oudsten. Daar stonden aan Crusaders kant echter ook drie turnovers tegenover, twee fumbles van RBs en een interception gegooid door QB de Waal. Ook de efficiëntie op derde down moet omhoog want van de 9 3rd downs werd er slechts eentje omgezet in een first down.

De laatste score was weer een pass van Zakaria ibn Hossain op Senyal Fare, van 44 yards. Fare is sowieso een parel voor de club aangezien hij zich naast zijn uitstekende spel bij Cru 2 ook nog eens onderscheid door zijn inzet als assistent coach van het Crusaders Peewee team. Een goed voorbeeld hoe men kan zorgen voor zijn kleine broeders en zusters van de Cru Family!

https://www.hudl.com/v/1Y02tm

>Tilburg Wolves- Amsterdam Crusaders 2 00-44

 

In Hilversum traden de Amsterdam Crusaders Elite troepen aan tegen de plaatselijke Hurricanes. Deze ploeg had het de Cru in de halve finale van de 2016 competitie nog behoorlijk lastig gemaakt. De Amsterdammers begonnen stormachtig aan de wedstrijd. Op de tweede play van Hilversum maakte DE Merinio Dendoe, eerste jaars senior, een strip-sack welke hij terug liep voor een touchdown. Omdat de scheidsrechters al gefloten hadden ging dit feest echter niet door. Nog een sack later werd de bal gepunt, waarna de eerste aanval van de Cru direct in een 60 yards TD  van Keith Ray naar Janawski Davis resulteerde. De tweede offensive drive van Hilversum eindigde ook met een fumble die werd gezekerd voor de Crusaders door Yusef Rodgers. Na een aantal 3-and-outs aan beide kanten en een goal line stand van Hilversum, lijkt de Cru op weg naar een touchdown als QB Keth Ray een interceptie gooit. De daaropvolgende drive brengt Hilversum niet ver en de punt valt slechts op de Hurricanes 20 yard lijn. Met een korte pass op Davis weet de Crusaders weer te scoren. Nadat de Hurricanes een first down krijgen door een overtreding is het opnieuw Merinio Dendoe die een screen pass van Hilversum doorziet en de bal naar de endzone loopt voor een TD. In de laatste minuut van het tweede kwart pakt Hilversum met een mooie pass voor 35 yards hun eerste first down van de wedstrijd. De drive wordt teniet gedaan door een sack van Stijn Dossche (een van de twee nieuwe Belgische spelers) waarna het fluitsignaal voor de rust klonk.

De tweede helft begint misschien nog wel stormachtiger dan de eerste als Janawski Davis de kickoff v90 yards terug loopt voor een touchdown.  Het is zijn derde score. Als een punt niet goed wordt gevangen krijgt Hilversum de bal op de 11 yardline van de Cru. Zij komen echter niet tot scoren. De daaropvolgende drive van de Cru ziet achtereenvolgens een 20 yard run van Miquel Castelen, een 25 yd pass op Dylan von Gerhardt en nog een 41 yard pass op Dylan von Gerhardt. Hierdoor komt de bal op de 1 yard van Hilversum vanwaar Munay Sanchez zijn eerste touchdown van het seizoen maakt. Het spel is dan eigenlijk al gespeeld als LB Rajiv Hooi ongehinderd langs de Hilversumse offensive line stuift voor een denderende sack. Dit leidt tot twee incompletions en een punt van de Hurricanes. Janawski Davis ontving weer een mooie 23 yards pass van Ray in de volgende drive, die uiteindelijk werd afgemaakt met een 25 yard td pass op Dylan von Gerhardt. Als laatste mocht Miquel Castelen nog scoren met een karakteristieke 13 yards TD run. QB Keith Ray gooide van zijn 22 pogingen 14 raak voor 220 yards, 4 TDs en 1 interception. De defense had 4 sacks en 1 interception. Hilversum’s QB was 12 uit 33 voor 92 yards en 1 interception.

>Hilversum Hurricanes – Amsterdam Crusaders 1 00-48