Op een zonovergoten sportpark Sloten zijn alle ingredienten aanwezig voor een topfootballavond. De tribunes zitten vol en beide ploegen houden elkaar in ieder geval in de eerste helft in evenwicht. Amsterdam Crusaders verkwanselen hierbij heel wat opgelegde kansen. Nadat het vroom een 7-0 voorsprong pakt in de eerste kwart, lijkt het erop dat de ploeg over Brussel heen walst. Niets is echter minder waar, want de Belgen houden verdedigend alles potdicht.

Wanneer de Amsterdammers vanaf de 4 yard lijn van Brussel een 4th down poging ondernemen, is Brussel er als de brandweer bij. De attempt wordt gestopt. Omdat Brussel zelf ook niets met de aanval kan, mag Amsterdam even later al weer aanleggen voor een 44 yards fieldgoal. Deze poging gaat echter wide right. De Cru krijgt in de tweede helft nog een turnover on downs aan de broek, wanneer een fieldgoal wordt verknald en de completion van de holder net te weinig yards genereert voor een nieuwe first down. Hierdoor nemen de ploegen met een 7-0 ruststand plaats in de kleedkamers.

In de tweede helft ontbrandt de wedstrijd en kan vooral het thuispubliek juichen. Brussel komt bij een 15-0 stand nog wel dichterbij na een lange touchdown, maar daarna is het de aanval van de thuisploeg dat de klok slaat. Drie touchdown runs, waaronder een break-away 60 yarder van Sidney Kunst, zorgen er voor dat de Cru soeverein naar de overwinning zeilt.